HTML

Zeneszerzők és Boraik Borvacsorák

"Zeneszerzők és Boraik" - a hagyományteremtő borvacsora-estek hivatalos blogja. Legyen részese ennek a különleges gasztro - kulturális élménynek Ön is!

Friss topikok

Archívum

A szereplők III.: A Borház Magyarország Kft.

2012.01.17. 22:21 :: Zanphagras

Triviális, pont ezért ritkán gondolunk bele: egyetlen borvacsora sem létezhetne maga a bor nélkül. Hiába a legcsodásabb zene, a legjobb étel, vagy akármennyi bölcsesség - bor nélkül mindez csak koncert, vacsora vagy filozófiaóra volna. Együtt azonban ezek, ha jó harmóniában összeállnak, sokkal többé válhatnak - olyan rendezvénnyé, amilyen a Zeneszerzők és Boraik vacsorasorozat. A harmónia felelőse a jó szervezés és sok munka mellett pedig nem más, mint a kiváló bor - és erről gondoskodik alkalomról alkalomra a Borház Magyarország Kft.

Persze, ez elsőre ködösnek tűnhet. Mitől Borház, és miért Magyarország? Egyszerű a válasz: Magyarország, mert a világ legjobb borait találjuk náluk (a magyar borokat), és Borház, mert többek ők áruháznál: a magyar kézműves borokkal foglalkoznak, olyan borászatokkal, akiknek esélyük sincs versenyezni a "nagyok" hatalmas marketinggépezeteivel - ellenben akiknek bora évszázadok hagyományára és emberek fáradságos munkájára épül.

 

Nemde szimpatikus hitvallás ez? És vajon ki az ember az elképzelés mögött? Akit már vendégül láthattunk, minden bizonnyal találkozott már vele: ő Gáspár Tamás, az estek állandó résztvevője, aki hatalmas munkát fektet abba, hogy a vacsorák asztalaira a legjobb borok kerülhessenek. Fogadják szeretettel hitvallását a kézműves borokról - a Borház Magyarország Kft. bemutatkozásában!

"Cégünk élete egy fiatal társaság eleinte bohó kalandozásaival, a későbbiekben pedig már céltudatossá alakult felfedezőútjaival vette kezdetét. Kis csapatunk eltökélt szándéka lett bejárni és végigkóstolni a magyar borvidékek borait. Utazásaink során akarva, akaratlanul is megismerkedtünk a bor rejtelmeivel. Ismereteinkhez minden Borász hozzátett egy kicsit, mellyel összeállt bennünk ennek a rejtelmes, és kimeríthetetlen világnak az elméleti alapja. Valójában mindez mit sem ért volna, ha nem kóstoltuk volna végig a Borászok remekműveit. És talán ez volt a fontosabb - és nem kis fáradtságot okozó – munkafolyamat.

Borándulásaink (mi csak így neveztük) során kezdetben természetesen a nagyobb, és számunkra akkor már ismert borászatokat szemeltük ki kóstolóink helyszínéül. Minden alkalommal jól éreztük magunkat. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem. Jók voltak a borok is. De, mint később kiderült, mindig hiányzott valami, magából a borhoz szorosan kapcsolódó élményből.

Az utunkba kezdetben csak a véletlen hozta a kicsi, kézműves borászatokat, ahova szó szerint betévedtünk. Akkor még nagy meglepetésünkre, szinte kivétel nélkül, mindenhol olyan kivételes borokkal találkoztunk, melyek megérintettek bennünket. Ez akkor egy felfoghatatlan dolog volt számunkra. Magunk sem értettük, hogy mi az, ami miatt hónapokig, évekig emlékezni tudtunk egy borra, egy ízre, egy pillanatra. Egyszerűen értetlenül álltunk azelőtt az ellentmondás előtt, hogy a nagy borászatoknál ott volt a tőke, a technika, a tudás, ennek ellenére mégis a pár hektáros, talán napról-napra élő borászatok borai hozták le nekünk a csillagokat.

Később, egy hétköznap a rohanó „menedzseri” munkám szokásos ebédjét töltöttem, egy az akkori munkahelyemhez közel fekvő „menzán”, ahol kelkáposzta főzeléket ebédeltem. Jó volt, jól laktam, fizettem, köszöntem. Majd ugyanazon a hétvégén Nagymamámnál ebédeltem, ahol lássanak csodát szintén kelkáposzta főzelék volt. Amihez nem volt technika, nem volt „tőke”, és nem egy fizetett séf csinálta, hanem az én Nagymamám. Egy fazékkal és egy fakanállal. Viszont az a kelkáposzta főzelék a világ legjobb kelkáposzta főzeléke volt… Azon a szombati napon jött az egyértelmű felismerés, hogy mi is a különbség, mi is az amivel a nagy borászatoknál nem találkoztunk.

És ez az a megfoghatatlan plusz érték, melyet egy kézműves Borász belecsempész a borába. Ezek a borok amolyan szívvel-lélekkel készített borok, melyeknek lelkük és történetük van.

Mondanom sem kell, hogy ezt követően megszállottan kezdtük kutatni ezeket a gyöngyszemeket és innentől kezdve minden borándulás igazi élménnyé kovácsolódott.

Hazatérve, Budapesten és az agglomerációban egyaránt ezeket –vagy hasonló- borokat kerestünk, de sajnos nem találtunk. Mindenhol – minden étteremben, minden élelmiszerboltban és minden klubban – kizárólag a nagy, már a köztudatban lévő, jól ismert borászatok borai kerültek értékesítésre.

Ekkor született meg egy olyan vállalkozás gondolata, mely segítő kezet nyújt a fogyasztóknak megtapasztalni azokat a felejthetetlen pillanatokat, melyeket nekünk okozott egy-egy kiváló kézműves Borász remeke.

Ez a vállalkozás a Borház Magyarország Kft. keretei között valósult meg. Célunkat, missziónkat nagykereskedelmi tevékenységünk során igyekszünk megvalósítani, törekszünk az általunk kiválasztott Borászok borait minél több vendéglátóhelyre, szakboltba eljuttatni. Szerencsére egyre több kerekedő, vendéglátós gondolkozik hozzánk hasonlóan.

Céljaink, és elveink Fejérvári Gergellyel találkoztak, a kultúra és a bor szeretetének népszerűsítése mellett egyeztünk ki. Ezért döntöttünk úgy, hogy közösen útjára indítjuk a Zeneszerzők és Boraik elnevezésű rendezvénysorozatot, amely a remélt sikereknél is nagyobb elismerést aratott a vendégek körében. A sorozat mondhatni önálló életre kelt, így reméljük, hogy a jövőben egyre többször találkozhatunk a bor és zenekedvelő közönséggel.

Borbaráti Üdvözlettel,

Gáspár Tamás

Borház Magyarország Kft.

www.borhazmagyarorszag.hu"

 

Ha szeretné megkóstolni ezeket a kiváló kézműves borokat, ne habozzon, keresse bátran a Borház Magyarországot!

Ha tetszik Önnek rendezvényünk és blogunk, csatlakozzon hozzánk a Facebookon! Itt értesülhet először, első kézből a borvacsorákkal kapcsolatos hírekről, elolvashatja cikkeinket és megismerheti a személyeket az est hátteréből!

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország kézműves bor borvacsora tamás szereplő borház gáspár

A bejegyzés trackback címe:

https://zeneszerzokborai.blog.hu/api/trackback/id/tr123572286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása